tenminste voor het granola deel
Waarom glutenvrij? Omdat steeds meer mensen overgevoelig reageren op gluten. Je lichaam ervaart de gluten dan als een aanval. Je buik zwelt op, je voelt je moe en lusteloos, zelfs je huid is futloos. Gluten kan ook de darmwand beschadigen waardoor giftige stoffen in je bloed terechtkomen, je lichaam reageert dan met ontstekingen.
Waarom suikervrij? vooruit ... een paar redenen dan: • het verhoogt de zuurtegraad van je lichaam waardoor je sneller ziek wordt • het verstoort je hormoonhuishouding • het zorgt ervoor dat vetten sneller opgeslagen worden in je lichaam • en daarbij is suiker gewoon verslavend!
Waarom lactosevrij? Melk vormt een slijmlaag op de darmslijmvliezen, waardoor de voedingstoffen niet goed opgenomen worden. Het verzwakt ook de botten (ipv te versterken zoals we meestal denken). Bij Rina krijg je toch voldoende calcium binnen door de groene bladgroente, koolsoorten en nootjes in de lunches. Rina gebruikt ook geiten- en schapenkaas omdat deze beter verteerd worden en minder slijm vormen.
Waarom Bio?. Je leest het overal: Bio is beter, Bio is lekkerder, Bio is gezonder… En je leest even vaak: Bio is niet beter, Bio bevat niet meer voedingstoffen, Bio is duurder… Waarom kiezen we dan wel of niet voor Bio? Bio groenten en fruit bevat in elk geval geen pesticiden en ze mogen geen overblijfsels van kunstmest en onkruidverdelgers bevatten… Beter voor de plantjes, voor het milieu, voor de aarde … Beter voor ons allemaal.
Design by: Web-Grafic